Hosni u Bosni

KAIRO, VISOKO, 12.02.2011.god.
Najnovije vijesti iz pera Vašeg mandraka72 sa lica mjesta ispunjavaju naslovne strane svjetske štampe. Sa lica mjesta sa najnovijim informacijama iz čas u čas.

Bivši predsjednik Egipta Hosni Mubarak nakon predaje vlasti vojsci i kraćeg zadržavanja u Šarm el Šeiku sa porodicom jutros je poletio privatnim avionom u nepoznatom pravcu.

Iz pouzdanih izvora bliskih članovima porodice Mubarak provejavaju šture i nepotvrđene informacije o njihovoj slijedećoj destinaciji.

Prema tim izvorima Hosni Mubarak sa svojim članovima porodice uputio se u Visoko u mali gradić u BiH. Gradić Visoko je postao poznat nakon prvih informacija koje su svijetu plasirane od strane arheologa i pseudoistraživača Semira Osmanagića o postojanju piramida u BiH.


Prema drugim informacijama priča dobija nove obrise i u njima se kaže da je sam Hosni Mubarak finasirao fondaciju Arheološki Park- Bosanska piramida sunca čiji je predsjednik Semir Osmanagić, tako stvarajući potencijalno mjesto za egzil predviđajući nemire koji su se posljednjih dana potresali Egipat. Isti izvor navodi da je bliži rođak  Semira Osmanagića upoznao Hosnija Mubaraka 1956 dok je kao pripadnik mirovnih snaga UN Plavih šljemova bio na Sinajskom poluostrvu u tampon zoni između Izraelskih i Egipatskih snaga.

-„Dolazak Hosnija Mubaraka u Visoko mogao bi da bude pokretač velike turističke kampanje u kojoj bi se Visočke piramide predstavile u pravom svjetlu, a u narednom periodu bi velikim angažovanjem Fejsbuk grupe „Visoko je kolijevka piramida“  koja sad već broji 12.456 članova i nevladine organizacije za pomirenje i istraživanje kandidovale Visočke piramide za novo svjetsko čudo.“-izjavio je direktor turističke organizacije Visokog Fuad Demidžić.

-„Ja sam spreman porodici Mubarak obezbijediti burek, sirnicu, zeljanicu i krompirišu u početnom periodu, a dao bi im i sobu na spratu dok se malo ne snađu.“- riječi su burekdžije i kustosa prvog i zasad jedinog muzeja piramida u BiH Ismeta L.

Ipak dolasku Hosnija Mubaraka i njegove porodice u Visoko nisu se obradovali svi. Pogotovo lokalni političari i vođe.

-„Nisam oduševljen činjenicom da će Hosni Mubarak doći u Visoko. To će pokvariti sliku naše demokratije u svijetu koju smo strpljivo gradili sve ove godine.“-izjavio je vosoki funkcioner SDA koji je želio ostati anoniman.

Njegovim riječima podršku su dali Stranka za BiH, SDP BiH, HDZ 1990 i još neke druge stranke i oragnizacije. Stranke iz Republike Srpske nisu se oglašavale povodom ovih vijesti.

Kako bilo, dolazak Hosnija Mubaraka u Visoko podijelio je ionako podijeljenu javnost u BiH. Čini se jedino da Visočani i Semir Osmanagić  sa nestrpljenjem očekuju dolazak bivšeg lidera Hosnija Mubaraka u Visoko. Grad Bosanskih piramida.

Dragi čitaoci ostanite sa nama do slijedećih informacija. U njima se očekuje reagovanje regionalnih lidera na dolazak Hosnija Mubaraka u Visoko. Da li je to korak bliže evrointegracijama i da li će BiH postati lider u regionu sa najviše lidera po glavi stanovnika? Sve to i još mnogo toga iz časa u čas samo kod nas.

Pozdravlja Vas mandrak72, samouki i desnoruki slovoslagač i prenemagač.

Advertisements

2 mišljenja na „Hosni u Bosni

    • Zemljače zbog sveopšte trke, okasnih do KTK Visoko jer im ponestalo onih šoferskih kožnjaka, ali situacija u Malaviju nimalo ružičasta zbog vjetrova Lilongve, a tek u Strazburu gdje donesoše zakon o formiranju azila za smijenjene i najurene političare, hehe. Više o tome u slijedećim postovima.hehe
      pozdrav

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s