Kandže

Kako se čini kandžama za automobile izgleda da je odzvonilo. To još uvijek ne znači da nesasvjesni vozači mogu da odahnu. Naprotiv gradske vlasti su odlučile da zadaju konačni udarac bahatom ponašanju i parkiranju nesasvjesnih vozača.

 

lisice za auto - kandže

lisice za auto – kandže – slika pozajmljena sa neta

Gradske vlasti su danas potpisale Sporazum o uzajamnoj saradnji sa Udruženjem penzionera. Sporazumom je predviđeno da se sa ulica sklone neefikasne kandže, a  umjesto njih da izađu sve raspoložive penzionerske snage. Patrole penzionera krstariće gradom i sprovodiće Sporazum u praksi. A to bi značilo da će po primjećivanju nepropisno parkiranog automobila svojim tijelom (rukam i nogama) obuhvatiti najpristupačniji točak, vodeći računa da svojim tijelom ne ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju.

 

„Na ovaj način omogućavamo da veliki broj penzionera sa niskim primanjima dodatno popune kućni budžet. Naravno pri tome moramo voditi računa da svi koji to žele dobiju jednak dio kolača. Za početak jedino ograničenje je da sa kućne liste ne mogu biti istovremeno angažovana dva penzionera. Oni će morati da se rasporede u različitim smjenama.“- rekao je Gradonačelnik prilikom obraćanja novinarima.

 

„Ovu ideju prihvatam objeručke“, kazao je nastavnik fizičkog vaspitanja u penziji Ilija Č. (78) iz Banja Luke, „kako se čini moj lumbago konačno dobija svoju svrhu.“.

„Ideja je odlična“, dodala je Smilja G. (69), katastarski službenik u penziji, „iako imam visok pritisak uključiću se u akciju, nadam se da će i za nas biti pneumatika sa nižim pritiskom.“

 

Sporazum je kao dodatni bonus ostavio otvorenu mogućnost pogodbe između angažovanog penzionera i vlasnika automobila. Na ovaj način je omogućeno penzionerima da pokažu svoju odlučnost i karakter na suzbijanju neprospisnog parkiranja bahatih vozača i da pri tome ostvare dodatnu zaradu, a gradskim vlastima ukloniti potrebu za stalnim obnavljenjem i zanavljanjem demoliranih kandži za automobile od strane bahatih vozača.

 

Svu podršku akciji dodatno su dali medicinski radnici i ekipe hitne pomoći koje će po potrebi preko reda primati penzionere ukoliko im pomoć bude neophodna. A hoće.

 

p.s. ovo je samo crni humor i nikako mi nije bila namjera nekoga poniziti ili uvrijeditit, ovo je samo slika društva prema onima koji su sav svoj radni vijek proveli radeći i gradeći za one koji danas sve ovo razgrađuju.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s