Vojislav Šešelj odložio izricanje presude Haškom tribunalu zbog zločina nad međunarodnim pravom

 

Haški optuženik i lider SRS Vojislav Šešelj, danas je na neodređeno vrijeme odložio izricanje presude Haškom tribunalu koja je trebalo da bude izrečena do 30.oktobra.

vojislav-seselj

vojislav-seselj

„Usvajanjem zahtjeva za izuzeće sudije Frederika Harhofa, Haški tribunal pokušava da kupi vrijeme do konačnog izricanja presude“, izjavio je Vojislav Šešelj.

Prvooptuženi ujedno i predsjedavajući sudija Žan Klod Antoneti negirao je izuzeće sudije Frederika Harhofa taktičkim potezom, kako bi dobio vremena dok se na upražnjeno mjesto ne imenuje novi sudija koji bi morao da se upozna sa predmetom, pa da se onda suđenje ponovi te tako odloži izricanje presude pred međunarodnim sudom pravde.

„Razvoj situacije nedvosmisleno pokazuje želju Haškog optuženika Vojislava Šešelja da Haški tribunal doživotno kazni svojim statusom optuženika, što bi kako on smatra bila adekvatna kazna za sve dosad počinjene zločine Haškog tribunala nad međunarodnim pravom“, izjavio je advokat Branislav Tapušković za Balkan Tajms.

Simpatizeri SRS i svih njenih struja i frakcija smatraju da bi takva kazna bila primjerena svim zločinima Haškog tribunala nad međunarodnim pravom i da će stati iza presude Vojislava Šešelja.

                                                                                                                        Zoran Plavšić

I još mnogo ekskluzivnih vijesti iz druge ruke na portalu Balkan Tajms

http://balkantajms.com/vojislav-seselj-odlozio-izricanje-presude-haskom-tribunalu-zbog-zlocina-nad-medunarodnim-pravom/

Advertisements

6 mišljenja na „Vojislav Šešelj odložio izricanje presude Haškom tribunalu zbog zločina nad međunarodnim pravom

 1. Uh, dotakli smo se jedne od mojih omiljenih tema.
  Šešeljeva presuda je iz više političkih i pravnih razloga komplikovana.
  -Nedovoljni dokazi i samim tim, pravno gledano, njegova osuda bi opravdala osnovno pitanje kojim se Šešelj zapravo bavio, a to je legalitet i legitimitet suda, čime bi mnoge države ugovornice UN izrazile prećutan ili izričit protest protiv ovog Tribunala, pa bi se pokrenulo pitanje prekrajanja svetske istorije i poretka u korist članica Saveta Bezbednosti,
  -Predstoje izbori u Srbiji, Vučiću ne odgovara povratak Šešelja koji bi u prvom javnom pojavljivanju mogao reći samo da je on, lično, stvorio tog Vučića i da je izdajnik, plaćenik i ostalo što Šešelj voli da kaže za liberalne i kvaziliberalne frakcije.
  -Kada bi bio oslobođen, logično bi se došlo do zaključka da četnici nisu krivi, dakle oni drugi su? A i oni drugi su oslobođeni?
  -Budućnost ne samo Tribunala već i stalnog krivičnog suda, zavisi od ove presude, jer je ovaj tribunal u pravnoj teoriji kritikovan kao inkvizitorski. Kad bi tako krenulo i kad bi Tribunal potvrdio sve sumnje presudom V.Š. same Ujedinjene Nacije bi izgubile faktički kredibilitet na Balkanu.

 2. Sve što si rekao potpisujem. Voljeli ga ili ne, Vojislav Šešelj je najveća prijetnja Haškom tribunalu. Nažalost odavno su UN izgubile svaki kredibilitet sakriven iza šešira glavnog svjetskog kauboja. Znamo šta obično ogoljeni kauboji skrivaju šeširom.
  pozdrav 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s