Našao sam ženu spremnu

Kad ćeš se ženiti???? Šta sad čekaš, imaš posao, kuću, auto što se ne ženiš????? Da sam ja imao sve što ti sad imaš ja bih se deset puta ženio!!!!!! Prolaze ti godine što se ne ženiš!!!!

Obasipali su me pitanjima i savjetima svaki dan. Provodadžisali na sve strane. Tetke, ujne, kume, znale su onu pravu za mene. Bio sam u dilemi otkud toliko pravih cura za mene, a ja ni jednu da sam pronađem. Možda nešto nije u redu sa mnom. Svaki dan sve gore. Nisam mogao ni da doručkujem , a da se neka ne spomene. Kad bi tetka nazvala saznao bih za neku čiji roditelji imaju traktor sa sve priključke, sto dunuma zemlje i nijednog sina, ujna je znala jednu zaposlenu, malo podebelu , ali sigurna je da bi smo se dobro slagali, …….
Što su više navaljivali ja se više opirao, ko ovan kad se opire nogama dok ga vuku za noge. Rogove bi mi iščupali da mogu, ali ne dam se ja. Saznao sam za sve potencijalne udavače u slivu rijeka Une i Sane. Ma nije da su one sve bile bezveze, ali inat proradi, pa nisam ja najnesposobniji u familiji pa da se ne mogu sam oženiti.
Većina djevojaka nesuđenih bila je zdrava, rumena i naravno spremna. Lijepa, crna i spremna. Plava, visoka i spremna. Jebem li ga za šta spremna. Neću se valjda sa njom tući da mora biti spremna. Spremna za olimpijadu, košarkašku utakmicu ili za gladnu godinu. Za šta spremna??????
Što su bili uporniji ja sam bio dosljedniji. Sad se neću ženiti pa bog. Kad su vidjeli da ja neću pa neću počeli se i oni hladiti. Nije baš na nulu, ali mnogo podnošljivije. Tih sam se dana i bojao da mi ne spremaju kakvu papicu. Taktija je počela da se mijenja. Taktičari su bili sve obavješteniji. Nije bilo cure sa kojom bih navečer stao da drugi dan ne bi bila prokomentarisana od strane dobro obaviještenih izvora. Tetke su išle do te mjere da bi roditelji i slike dobijali.
Džaba sve to kad ja neću. Shvatao sam ja njih, ali nisu oni mene. Godine izlazaka, društva i kasnog dolaska kući postali su svkodnevnica, pomalo jednolična i monotona. Godine prebacivanja postala su stvar na koju se navikneš i ignorišeš.
E tad sam ugledao jednu malu, crnku, sitnije građe, leđima okrenutu meni, raspoloženu s društvom. Bacao sam pogled na njena leđa, kosu, noge da vidim da li je spremna. Ništa mi nije ukazivalo da je spremna, a pogotovo spremna za mene. Viđao sam je u narednom periodu ali nikako da je upoznam. Saznao sam da je upisala Pravo i studira u Banja Luci. OK vjerovatno joj ne bih bio interesantan, to su cure koje žele karijeru, a ja ne mogu da čekam sve te godine.
Ipak magija je učinila svoje. Njeno društvo je počelo da me komentariše. Bio sam spreman. Jednog diskadžijskog dana moje raspojasano i rasplesano društvo ukrstilo je plesne korake sa njenim društvom koje je takođe pokazivalo sve one plesne korake aktuelne te jeseni. Plesale su akademski, jednostavno i savršeno. Šta vi slavite, Šta vi slavite. Pa rođendan, pa i moj rođendan. Juhuuu, sretan rođenadan. Njezina sestra je rođena na isti dan kad i ja. Ok slijedila su čestitanja, upoznavanja i opet po starom.
Godinu dana smo se onako usput pozdravljali. Kad god bih poželio da joj priđem i počnem da se udvaram, oko nje bio je udvarača, ponekad i momaka. Polako sam se hladio ali svaki put kad bi ušla u lokal gdje sam izlazio srce bi mi zaigralo. Onako sva ozbiljna, sitnije građe, rumena u licu, sa bademastim očima popravila bi mi večer. To bi trajalo do onog momenta kad bi sa svojim društvom odlazila.
Jedne jesenje večeri u disku sam je spazio samu kako je tuši neki Tušitelj svih ženskih srdašaca u našem malom gradu. Prišao sam joj ponudio pićem. Bio sam raspoložen za đuskanje, a ona ne. Malo smo se zezali, tušitelj otišao, i ja je pozvah na utakmicu sutra. „Sloboda-Leotar. Rezultat nebitan, osvojio sam bod u gostima, njen momak je bio na fakultetu u Beogradu.
Poslije ovoga uvidio sam da je više nego spremna za mene. Spremna da je volim, da je ljubim. Spremna da mi bude djevojka, žena. Spremna da mi izrodi tri najljepša anđela. Spremna da me bodri kad nam ne ide, da me hrabri kad klonem poslije nokauta. Spremna i da bude sa mnom kad se nema, kad dijelimo 1 KM na pola. Spremna da istrpi sve one moje nedostatke koje imam a ne vidim ih. Ukratko uvijek spremna.
Pitam se da li sam ja njoj dovoljno spreman. Mislim da jesam. Volim je a i ona mene. Volim je baš onakvu kakva je rođena za mene.
A da li je ona spremna po mjerilima ostalih ma na što se to odnosilo baš me uvo zabole.
Ja sam spreman da joj svoj život poklonim, ona je meni poklonila svoj i još tri mala života.
Advertisements

8 mišljenja na „Našao sam ženu spremnu

  1. … ništa čoveku u životu i nije potrebno, ako je ona TA … čovek će uvek biti srećan a šta više sem te sreće čovek i može da poželi …

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s