Ispod

Referendum o samostalnosti Škotske uskoro će pokazati jedno. Šta to Škoti kriju ispod kilta? Iskreno se nadam da je to ono što počinje sa slovom M. I to velika. Nadam se da će nakon rezultata referenduma Englezima pokazati ono što kilt krije sa zadnje strane.

Hrabro-Srce

Nadam se da će mi vijesti kad ujutro pođem na posao donijeti dobro raspoloženje.

Advertisements

26 mišljenja na „Ispod

  1. I ispod i iznad kilta, Škoti, kao pravi zreo narod kriju… ustvari ne kriju, nego ga koriste: Racio. Ko zna na koji način će, pre svega ekonomski interesi (naftna nalazišta, preraspodela bogatstva itako to) od sada biti uokvireni nekim, najnovijim kompromisom.

    Mi kao nešto malo rudimentarnije razvijena sredina, ne kapiramo uvek i ne baš najbolje te neke pojmove i zato i sa i bez poplave, najčešće izgledamo, upravo, baš kao da nas je ista izbacila.

  2. zanimljiva mi je ova priča baš ovako ‘unazad’, i sa svim simpatijama za autonomaške struje, jedino nisam sigurna da bi se isti aršini primenili na sličnu priču o, recimo, Vojvodini. mislim da bi većina ljudi iz cuga, i bez ikakvog promišljanja i truda da se upusti u argumente jedne i druge strane, ustvrdilo da je to nešto sasvim drugo, dijametralno suprotno, maaaa, milion svetlosnih godina daleko… a da li je?

    • Politika dvostrukih aršina toliko je puta primjenjena na nama. Da je bilo obrnuto, npr Vojvodina ili Sandžak u pitanju, siguran sam da bi se Evropa opet pokazala u punom i pravom svjetlu. Matora i umorna je ta stara gospođa koja još uvijek sjedi pred ogledalom i ne vidi svoje ocvalo i zlobno lice. Izvini Evropo, nemam tih nerava.
      pozdrav

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s