Ponor

Na svim novinskim stranama osvanule su priče o kvaru na predsjedničkom avionu Tomislava Nikolića. Hm. Sa žaljenjem konstatujem pokvario se i avion. S kim si takav si. Ipak još uvijek za njega ima šanse. Nije se do kraja iskvario.

Vijest od prije par dana me je ozbiljno potresla. Potonuo je brod sa oko 400 imigranata iz Afrike na putu prema Evropi. Nije Titanik, ali tragedija svakog od njih veća je blokbastera koji je zgrnuo novac na blagajnama bioskopa, crvenom tepihu od raskošnih toaleta. Od ove tužne vijesti neće ostati ništa za koji dan. Plava grobnica ukloniće tragove zločina, svjetski lideri će još jednom oprati ruke i stati u red za Nobela. Eh, da su im koji put u ruke tutnuli upaljen štapin dinamita svijet bi možda bio bolji. Ili ne.

Odoh gologlav (za one koji su se potajno ponadali da će stajati gologuz više sreće drugi put) da stanem na kišu. Bolje da me bombarduju kapi kiše nego besmilice, glupost i ljudska surovost. Da li je vrijeme za novi potop?

Advertisements

18 mišljenja na „Ponor

  1. Odličan tekst. Važno je da nedeljama zapomažemo za Šarlijem, i isto toliko prve stranice novina raspredaju o ljubavnom i inom životu kopilota Germanwings-a, a kada su u pitanju oni iz “robovskih“ krajeva, odejdnom se zaboravlja jednakost, ravnopravnost… A na delu je “rodna, rasna i svaka druga diskriminacija“… Soroš i ekipa za ovakve tričarije ne daju kintu brižnim NVO… A gde nema kinte, nema ni (ne)jednakosti…

  2. Nije, vreme je za borbu, za traženje kakvog-takvog smisla, jer život je poklon kome se ne gleda u zube. A ustvari, pričam tako jer nisam siguran da sam u tom potopu zaslužio glavu iznad vode.

    • Uvijek je vrijeme za borbu, samo čini se da imamo mnogo važnije stvari na pameti, „parove“ i slične probleme. Nije ni čudo da smo zemlja čuda. Zmaj od Šipova, Oro i slični,…
      pozdrav

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s